mandag, februar 11, 2008

Mod

I Allâhs Navn Den Nådig Den Barmhjertige
Den vigtigste karakteristik en muslim burde have, er mod, som er styrken til at være standhaftig i det gode med venlighed og tålmodighed. Gode handlinger er hadet af de fleste mennesker, og ved at fortælle sandheden bliver man et offer for lidelse, tortur, undertrykkelse, bebrejdelse ydmygelse og degradering. Den som kalder til Islam står over for alle disse forhindringer, og på grund af alt dette, vælger flere af disse mennesker at trække sig tilbage fra deres dawah-forpligtelse, og forlader deres mål, som er at udbringe Islams gode nyheder til menneskeheden.

Det er klart at ens pligt og ansvar er meget udfordrende. De har ansvaret for at Islams budskab når frem, så alle på den klode kan modtage dette budskab. I at udføre dette, skal budskabsfolket, som kalder til Islam, kommunikere dets budskab i de bedst passende manere, for at vinde deres hjerter. De har brug for en stor sjælstyrke. Mange vers i Qurâ’anen og ahadith af profeten Muhammad (Må Allâhs fred og velsignelse være med ham) opfordrer muslimerne til at være standhaftige i venlighed og mod.

Allâh Den Almægtige siger:

”Og sandelig, hvem end der viser tålmodighed og tilgiver, vil det sandelig være fra de ting abefalet af Allâh.” {42:43}

”Så overse (deres fejl) med nådig tilgivelse.” {15:85}

”Kun de tålmidge vil modtage deres belønning uden opgør.” {39:10}

”Og lad dem benåde og tilgive. Ville de da ikke elske at Allâh tilgiver dem? Og Allâh er Tilgivende, Mest Barmhjertige.” {24:22}

”Og de (troende) slaver af Den Nådige er disse som går på jorden i ydmyghed og sindighed, og når de tåbelige tiltaler dem (med onde ord), bevarer de dem med milde ord af venlighed.” {25:63}

Allâhs budbringer sagde:

”Sandelig, hvem end der har e karakteristik af venlighed vil opnå det samme niveau (af retskaffenhed), som dem, der faster og forpligter sig i konstant bøn.”

”Skal jeg fortælle jer, hvad der vil få Allâh til at sikre jeres fremtid og forhøje jeres darajat (belønningsgrad)? De svarede: Sandelig, ja, budbringer af Allâh. Han sagde: Opfør jer venligt overfor dem, som ikke kender jer, tilgiv dem som har undertrykt jer, giv til dem som aldrig har givet jer noget, og bliv brødre/søstre sammen med dem, som har nægtet deres broderskab med dig.”

Ingen kommentarer: