fredag, februar 06, 2009

Den mirakuløse honning

I Allâhs Navn den Nådige Den Barmhjertige,
Honning består af sukker, som f.eks. glukose og fruktose og af mineraler som f.eks. magnesium, potasium, calcium, natriumklorid, svovl, jern og fosfat. Foruden dette indeholder den B1, B2, B3, B5, B6 og C vitaminer, og små mængder af kobber, jod og zink.
"...Af deres maver kommer en drik, mangfoldig i farve, hvori der er lægedom for mennesker..." {Kapitel Al-Nahl, vers:69}

Videnskabsfolk, som samledes under Verdens Biavler konferencen (World Apiculture Conference) d. 20-26 sep. 1993 i Kina, bekræftede den videnskabelige faktum, at "honning er et lægemidddel for menneskerne" - et faktum som ligeledes står i Qurânen.
Nogle af de fordele ved honning er bl.a.:
At den er let fordøjelig:
Da sukkermolekyler i honning kan omdannes til andre sukkerformer (f.eks. fra fruktose til glukose) fordøjes honning let af de sarteste maver, trods den høje indhold af syre. Den hjælper nyrerne og tarmene til at fungere bedre.
Lavt kalorieindhold: Hvis man sammenligner honningen med den samme mængde sukke, giver honningen 40% færre kalorier til kroppen. Selvom den giver megen energi, øger den ikke kroppens vægt.
Optages hurtigt gennem blodet:
Når man blander honning med lidt vand, optages den i blodstømmen på 7 min. Den frie sukkermolekyler medfører at hjernen fungerer bedre, da hjernen har det største forbrug af sukker.
Støtter bloddannelsen: Honning keverer en vigtig del af den nødvendige energi yil bloddannelsen. Desuden hjælper den til at rense blodet. Den har en positiv indflydelse på regulering af blodets cirkulationsevne. Ligeledes er den beskyttende mod kredsløbsproblemer og åreforkalkning.
Virker bakteriedræbende:
Honningens bakteriedræbende egenskaber kaldes "hæmningseffekten". Eksperimenter med honning viser at dens bakteriedræbende egenskaber fordobles, når den fortyndes med vand. Det er meget interessant at bemærke, at nyfødte bier i bikolonien fodres med fortyndet honning af de bier, som er ansvarlige for opsynet med dem.
Gelé Royal:
Gelé Rotal er en substans, der produceres af arbejderbierne inde i bistadet. Denne nærende substans indeholder sukker, proteiner, fedt og mangevitaminer. Bruges ofte ved problemer som skyldes vævs-skader el. fysiske svagheder.

Ingen kommentarer: