torsdag, juli 17, 2008

Tilfredshed

I Allâhs Navn, Den Nådige Den Barmhjertige

Lovpriset være Allâh Den Almægtige Den Alvidende. Må Allâhs fred og velsignelse være med Hans sendebud Muhammad, hans familie og alle hans tilhængere.

En af de bedste gaver som Allâh den Ophøjede kan give et menneske er sjælens rigdom – ens tilfredshed. Tilfredshed giver en person tryghed og accept af Allâhs bestemmelse. Mennesket er oprigtigt klædt med tilfredshed, når han accepterer prøvelser som kan påvirke ham og berøre ham dybt. Såsom mangel på rigdom, sult og tørst.

"Rigdom er ikke at have en masse ejendele, men rigdommen er sjælens rigdom (tilfredshed)." (Bukhari & Muslim)

At være tilfreds, lige meget hvad der rammer os, er en frugt af troen. Allâh prøver os, og ser hvor tålmodige vi bliver, når livets besværligheder rammer os.

Allâh den ophøjede, siger:
"... Og Han har ophøjet nogle af jer over andre i rang for at prøve jer i, hvad Han har skænket jer" {6:165}

Livet er ikke kun leje af rosenblade, men der er selvfølgelig også livets besværligheder. Vi går alle på et tidspunkt igennem disse besværligheder, såsom sygdom, økonomiske tab, bedrageri, tabet af en man holder af, manglende sikkerhed m.f. Det er livets natur, og det er uforanderligt.

"I skal visselig blive prøvet på jeres ejendom og liv....men vær udholdende og retfærdige" {3:186}

"Og det er Ham (Allâh) , der får, hvem Han vil til at le, og det er Ham (Allâh), der får, hvem Han vil til at græde". {53:43}

Dog ligger Allâh (Az-za wa Jal) ingen byrde på os, som vi ikke vil kunne magte, og endda sikrer Allâh os lettelse efter svære tider:

"…Allâh lægger ingen byrde på en person udover dens evne. Og efter hårde tider giver Allâh lettelse" {65:7}

Værdsæt de velsignelser du er blevet beriget med fra Allâh, og sig al-hamdulillâh. Vid, at mange har ikke en lille procentdel af, hvad du har. Vær derfor tilfreds og taknemmelig, både når du går svære og nemme situationer igennem. Du kan vise Allah du er tilfreds gennem dine handlinger og ord. Lykken i dette liv og frelsen i det næste liv, afhænger i allehøjeste grad af vores tilfredshed og de handling vi gør.

Lad os se på Profeten (Allâhs fred og velsignelse være med ham), en dag hvor Omar (Må Allâh være tilfreds med ham) besøgte ham. Af beretningen føler vi hvor tilfreds Profeten var for sin situation, på trods af, at han var den mest prøvede af alle skabninger Allâh har skabt.

Omar bin al-Khattab (må Allâh være tilfreds med ham), sagde: "Jeg kom ind i Profeten (salla Allâhu alayhi wa sallam)s hus og fandt ham liggende på en stråmåtte, og under sit hoved havde han en læderpude udstoppet med fibre. Han havde en kande med vand ved sine fødder, og der hang noget tøj på væggen. Han havde mærker i siden fra den måtte, han lå på. Omar (må Allâh være tilfreds med ham), græd da han så det, og sendebudet (salla Allâhu alayhi wa sallam) spurgte ham: "Hvorfor græder du?" Omar (må Allâh være tilfreds med ham sagde: "O Guds sendebud! Kongen og kejseren nyder godt af det bedste fra denne verden, mens du, Guds sendebud..?!" Han sagde: "Er du ikke glad for, at de kun nyder denne verden, mens vi vil nyde det hinsides?" (Bukhari)

Der er intet at være utilfreds over, sandelig, alt hvad vi går igennem af ond og smerter vil Allâh slette nogle af vores synder. Vi skal tværtimod være glæde for de prøvelser vi møder på vores vej.

Anas bin Malik (raa) berettede: Allâhs Sendebud (saws) sagde: "Hvis Allâh ønsker at vise Sin Barmhjertighed til en af Sine tjenere, vil livets besværligheder komme til ham, men hvis Allâh ikke ønsker noget godt for en person, vil Han stille ham til ansvar på Dommens Dag for hans dårlige gerninger". (Tirmidhi)

Abu Saeed og Abu Hurairah (raa) berettede: Profeten (saws) sagde: "For alle kvaler, sygdomme, bekymringer, uheld, smerter eller sorger som overgår en muslim, ja selv et stik fra en lille torn, fjerner Allâh nogle af vore synder". (Bukhari og Muslim)

Man kan ikke undgå at blive ramt af kriser og prøvelser når Allâh har bestemt det, men de troende er de, der er tilfredse og tålmodige med, hvad der rammer dem, mens andre er oprørske imod dem.

Må Allâh (Subhana wa Ta'ala) beskytte os, og må vi være blandt de der er tilfredse - sandelig disse er dem der sejrer og består!

Ingen kommentarer: