mandag, oktober 12, 2009

Forhindringer på vejen til at elske for Allâhs skyld

I Allâhs Navn, Den Nådige Den Barmhjertige
Oh tjener, der har kærlighed til Allâh, vid at det, at elske for Allâhs skuld, er et reb, der holder hjerterne sammen gennem Allâhs lys og retledning. Skyggen, der kommer ud af dette, bliver til gensidig kærlighed, nåde omsorg, besøg hos hinanden og sammenhold for Allâhs skyld. Men hvis en af dem begår en synd, så vil det skygge for hans hjerte og forårsager mærke ridser i forbindelsen med hans broders hjerte og føre til adskillelse, som vil være en passende straf for den synd.
Profeten (Salla Allâhu alayhi wa sallam) sagde: "Der findes ikke to personer, der har gensidig kærlighed til hinanden for Allâhs skyld eller for Islams skyld, hvor en adskillelse finder sted mellem dem, uden at en af dem har begået en synd."
Bukhari, isnaad er hasan.
Derfor, hvis en person møder fremmedgørelse fra sin broder, så lad ham undersøge sig selv, og hvis han opdager, at han har begået en eller anden synd, så lad ham angre hurtigt, så hans broders kærlighed kan blive genoprettet.
Profeten må Allâhs fred og velsignelse være med ham sagde: "Der er ikke to personer, der elsker hinanden for Allâh den Ophøjedes skyld, uden at den bedste af de to personer, er den, hvis kærlighed til den anden er stærkest.."
(Bukhari, isnaad er sahih)
Kilde: Elske og hade for Allâhs skyld, af Shaykh Saleem al-Hilaalee

Ingen kommentarer: